Gitta nyersétel oldala
Menü
 
--------------------
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Nyersétel oldalak
 
Nyersétel Akadémia
 
Érdekes cikkek, oldalak a neten
 
Könyvajánló
 
Nyerskonyha ismeretek
 
Véleményem a könyvről

Robert O. Young PhD. és Shelley Redford Young A pH csoda, igazán nagyszerű könyv. Alapja az „új biológia”, amely teljesen megváltoztatja felfogásunkat az egészségről, betegségről. A betegségeket nem elkapjuk, vagy megkapjuk, hanem a helytelen táplálkozás miatt savas állapot alakul ki a szervezetben, ami megbetegedéshez vezet.

A könyv ezt magyarázza el, végkövetkeztetés: minél több lúgosító ételt kell fogyasztani, nyers zöldségeket, főtt hüvelyeseket, és gabonákat főleg csíráztatva, nyersen. Hangsúlyozza az enzimek fontosságát, ami miatt a zöldségeket nyersen kell fogyasztani!

Abból indul ki, hogy mindenki savas állapotban van, tehát az első lépés a tisztító kúra, majd az építés és szinten tartás. Pontos útmutatást ad a teljes program végrehajtásához.

A lúgos és a savas ételeket 80-20 vagy 70-30 arányban kell fogyasztani, és általánosságban el lehet mondani, hogy a zöldségek lúgosítanak, a gyümölcsök és a gabonák savasítanak. Ennek megfelelően kell összeválogatni az élelmiszereket.

Sok sok tiszta vizet kell fogyasztani, mert ez tisztít, ezzel is egyetértek, nagyon.

 

Mi az, ami nem tetszett? Nem sok. Megint jön az, hogy a gyümölcs savasít, vagy lúgosít. Nemrég találtam meg rá a választ (Iptamas blogjában, köszi, köszi), hogy ha betartjuk azt a szabályt, hogy gyümölcsöt csak magában fogyasztunk, akkor a gyümölcsnek lúgosító hatása lesz. Azonban zöldségekkel, gabonákkal (pápá reggeli műzli) együtt már savasító a hatásuk.

Gyümölcsöt lehet enni, de keveset. Most ennek hatására kevesebb gyümölcslét fogok inni, és lehet, hogy a reggeli műzli+gyümölcslé fogyasztásomat is felül fogom vizsgálni, lehet, hogy ez engem savasít?

Az üzlet, az nem tetszett. Nem hiszem el, hogy étrend kiegészítők nélkül nem lehet teljes értékű, egészséges táplálkozást folytatni. A könyvben legalább 20-féle étrend kiegészítő van felsorolva, ami szükséges lenne. A két legfontosabbnak a honlapon is helye van: http://www.phcsoda.hu/, Super Greens por és kapszulák, valamint a Prime pH cseppek. Ezek a szerző termékei, vagyis azt sugallják, hogy ezt vedd meg, ezt edd, idd, és akkor egészségesebb leszel. A phcsoda.hu honlapon egyetlen élelmiszer-pH táblázat, egyetlen használható recept sincs, viszont vannak dr Young lúgosító termékei…üzlet...

De ez nem az elv hibája, hanem hát emberek vagyunk, és ki osztaná az észt ingyen manapság, valamiből a doktor úrnak is meg kell élnie.

 

A könyvben viszont isteni receptek és érthető magyarázatok vannak, mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el, és a sok sok jótanács közül fogadjon meg lehetőleg minél többet.

 

 
Számláló
Indulás: 2007-12-25
 
Pontos idő
 
Vegetáriánus oldalak
 
Külföldi nyersétel blog
 
Külföldi oldalak
 
Nyersétel receptek
 

Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe