Gazpacho leves
6 nagyobb paradicsom
1 kanál szárított paradicsom
1 uborka
1 piros kaliforniai paprika
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
pár levél friss bazsalikom, petrezselyem, zellerlevél
pár csepp olaj, víz
A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és a húsát apró kockákra vágjuk. Az aszalt paradicsomot előre beáztatjuk, és az áztató lével együtt használjuk fel. A paprikát kicsumázzuk és az uborkával együtt kockára vágjuk. A zöldségekből félreteszünk egy csészényit a többit turmixoljuk össze a többi hozzávalóval. Behűtve, a félretett zöldségekkel tálaljuk.
Zöld leves
1 marék spenót (vagy mángold, vagy kellevél)
1 kisebb avokádó
1 fél kalilforniai paprika
1 fél citrom leve és egy vékony cikk héja is
kevés víz izlés szerint
Az összes hozzávalót turmixoljuk össze, isteni, krémes állagú levest kapunk. Apróra vágott kaliforniai paprikával, csírákkal tálaljuk. A citrom héja pikáns ízt ad a levesnek, de csak akkor használjuk fel, ha biztonságos, vagyis bio.
Brokkoli krémleves
1 brokkoli
1 szál sárgarépa
2 kanál őrölt szezámmag
1/2 avokádó
2 pohár tiszta víz (pí víz vagy desztillált víz, vagy hasonló)
pár csepp citrom, só (elhagyható, vele finomabb, nélküle egészségesebb)
Az egészet turmixgépben simára keverjük. Ha túl sűrű, még vizet adunk hozzá.
Feltétnek apróra vágott piros kaliforniai paprikát, vagy retket lehet hozzáadni.
Nagyon finom!
|